Seizoen 2016 - 2017

In dit filmseizoen kunt u in De Cacaofabriek kennismaken met vijf zeer recente films.

Aan de keuze voor de films liggen literaire werken ten grondslag. Dit jaar zijn dat maar liefst drie Nederlandse romans en daarnaast boeken van twee Ierse auteurs. De regisseur moet aantonen dat zijn film iets toevoegt aan het oorspronkelijke verhaal, dat daardoor boeiend en actueel blijft. De welbekende  inleider Jan Salden gaat materiaal aanreiken waarmee u kunt beoordelen of de regisseur in zijn opzet is geslaagd. Hij zal uw filmblik verruimen. En heeft u tijd, lees dan vooral het werk waarop de regisseur zijn film heeft gebaseerd.


Wij wensen u veel filmgenot!Filmclub abonnement

Onze Filmclub avonden zijn altijd drukbezocht. Wilt u verzekerd zijn van een plek? Schaf dan ons Filmclub Abonnement aan. Dit kost slechts € 40.00 p.p. (5 films). U bespaart 5 euro. Op 21 september (tijdens onze eerste avond van Literair Café Helmond ) kunt u deze in de foyer van zaal Traverse aanschaffen.

Alle avonden beginnen om 19.30 uur. Na een inleiding door Jan Salden van ongeveer 45 min. is er een korte pauze. De film wordt daarna zonder onderbreking gedraaid.

Losse kaarten kosten € 9.00.
Reserveren kan via De Cacaofabriek: t. 0492 529009