Seizoen 2017 - 2018

In het nieuwe filmseizoen kunt u in een van de filmzalen in de Cacaofabriek kennismaken met vijf recente films.

Aan al deze films liggen literaire werken ten grondslag. De regisseurs moeten aantonen dat hun films iets toevoegen aan de oorspronkelijke verhalen, die daardoor boeiend en actueel blijven.  De voor vaste bezoekers bekende inleider Jan Salden reikt materiaal aan waarmee u kunt beoordelen of de regisseurs in hun opzet zijn geslaagd. Hij zal uw filmblik verruimen. En heeft u tijd, lees dan vooral de werken waarop de regisseurs hun film hebben gebaseerd.

Wij wensen u veel filmgenot!

NOCTURNAL ANIMALS (2016)


Woensdag 4 april (2018) | Regie: Tom Ford | Inleiding Jan Salden
Locatie: De Cacaofabriek | Aanvang 19:30u. | Entree € 9.00 | Reserveren t. 0492-529009

Naar de thriller Tony &Susan van de Amerikaanse auteur Austin Wright. Het boek is een raamvertelling. Kunsthandelaar Susan krijgt van haar ex-man Edward een pakketje toegestuurd met daarin het boek Nocturnal Animals en de vraag: Wat vind je hiervan? Dit boek vertelt het verhaal van huisvader Tony die in de problemen komt tijdens een vakantie met een gewelddadige afloop. Het lezen van dit boek doet Susan terugdenken aan haar huwelijk met Edward en laat haar de emotionele gevolgen van haar keuzes en daden in het leven inzien.

MURDER ON THE ORIENT EXPRESS (2017)


Woensdag 02 mei (2018) | Regie: Kenneth Branagh | Inleiding Jan Salden
Locatie: De Cacaofabriek | Aanvang 19:30u. | Entree € 9.00 | Reserveren t. 0492-529009

Naar de gelijknamige thriller van de Britse bestsellerauteur Agatha Christie. Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest spannende en huiveringwekkende moordmysteries ooit. Het boek vertelt het verhaal van dertien vreemden, gestrand in een trein, in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, voordat de dader weer toeslaat!Filmclub abonnement

Onze Filmclub avonden zijn altijd drukbezocht. Wilt u verzekerd zijn van een plek? Schaf dan ons Filmclub Abonnement aan. Dit kost slechts € 40.00 p.p. (5 films). U bespaart 5 euro. Op 21 september (tijdens onze eerste avond van Literair Café Helmond ) kunt u deze in de foyer van zaal Traverse aanschaffen.

Alle avonden beginnen om 19.30 uur. Na een inleiding door Jan Salden van ongeveer 45 min. is er een korte pauze. De film wordt daarna zonder onderbreking gedraaid.

Losse kaarten kosten € 9.00.
Reserveren kan via De Cacaofabriek: t. 0492 529009