Skip to content

De vertalersgeluktournee komt naar Helmond op 11 april

Tijdens de Vertalersgeluktournee staan vertalers in de schijnwerpers die zijn genomineerd voor de Europese Literatuurprijs of de prijs in eerdere edities gewonnen hebben. Het Literair Café ontvangt de drie vertalers Jeanne Holierhoek, Saskia van der Lingen en Adri Boon. Na een korte inleiding over hun werk als vertaler en het door hun vertaalde werk, worden zij geïnterviewd door Alexander Reeuwijk.

 

Deze avond van de Vertalersgeluktournee kent een mooie mix van talen: Frans, Engels en Spaans. De jury van de Europese Literatuurprijs kende in 2011 de eerste Europese Literatuurprijs toe aan auteur Marie Ndiaye en vertaler Jeanne Holierhoek voor Drie sterke vrouwen, Holierhoeks vertaling van Trois femmes puissantes. In 2017 ging de prijs naar de Britse auteur Max Porter en zijn Nederlandse vertaler Saskia van der Lingen voor de roman Verdriet is het ding met veren, ofwel Grief is the Thing with Feathers. De prijs ging in 2022 naar Proyecto Nocilla van de Spaanse schrijver Agustín Fernández Mallo, vertaald door Adri Boon naar de Nocilla-trilogie

 

Donateurs van het Literair Café kunnen vanaf vrijdag 17 maart twee plaatsen reserveren. Vanaf woensdag 29 maart gaan de overgebleven plaatsen in de vrije verkoop. Losse kaartjes kosten 10 euro. Bezoekers tot 18 jaar betalen 5 euro.

Lid worden?