Skip to content

24 oktober: Sacha Bronwasser vervangt Babs Gons

24 oktober
20:00 -
22:00

Sacha Bronwasser is schrijver, spreker, kunsthistoricus en curator. Kunst is een belangrijke constante in haar werk. Ze was twintig jaar freelance kunstcriticus voor de Volkskrant en schrijft en spreekt nog steeds over kunst voor diverse media.

In oktober 2019 debuteerde ze als romanschrijver met Niets is gelogen, dat met veel aandacht en lovende kritieken werd ontvangen. In februari 2023 verscheen haar roman Luister, die nog meer juichende recensies ontving (o.a. de Volkskrant *****, NRC ****). Luister is het verhaal van de volwassenwording van een au pair in Parijs in de jaren tachtig, met een verband met de terroristische aanslagen in die tijd en in 2015. Kees ’t Hart schreef in de Groene Amsterdammer: ‘Toen ik het boek uit had, heb ik een tijdje voor me uit zitten staren. Beklemd en ontroerd. Zo kan het ook, ik bedoel, zo kan het nog steeds in literatuur.’

Sacha Bronwasser wordt op 24 oktober geïnterviewd door Frans Pollux.

Donateurs van het Literair Café kunnen met hun code twee plaatsen reserveren. Ongeveer een week voor aanvang gaan de overgebleven plaatsen in de vrije verkoop. Losse kaartjes kosten 10 euro. Bezoekers tot 18 jaar betalen 5 euro.

Meer informatie vindt u op www.literaircafehelmond.nl.

Sacha Bronwasser vervangt Babs Gons, die vanwege privéomstandigheden haar optreden in Helmond heeft moeten annuleren.

Sacha Bronwasser