Skip to content

Klim in de pen voor de Schrijfwedstrijd Helmond 2024

Arnon Grunberg gastjurylid

Literair Café Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel, gemeente Helmond en CultuurContact hebben weer een schrijfwedstrijd georganiseerd. Dit keer met niemand minder dan Arnon Grunberg als gastjurylid. Hij zal samen met de andere juryleden uit de beste inzendingen de uiteindelijke winnaars bepalen. Ook heeft hij speciaal voor de middelbare scholieren in Helmond een aantal schrijftips opgenomen die in de lessen gebruikt kunnen worden. Waar moet je aan denken bij het schrijven van een kort verhaal en wat is er nodig om de verbeelding te prikkelen?

Stel je voor dat …

Het thema voor 2024 is ‘Stel je voor dat …’. Pak de pen op en schrijf dát verhaal dat je altijd al had willen schrijven. Met het brede thema willen we het experiment met genres en stijlen stimuleren. Van een psychologisch drama tot sciencefiction, van magisch realisme tot realistische fictie, alles kan. We zetten de deur open voor de grenzeloze mogelijkheden van de verbeelding.

Jong en oud

Er is een wedstrijd voor jongeren (14 t/m 18 jaar) en een voor volwassenen (19 jaar en ouder).

Het verhaal kan ingestuurd worden vóór 1 maart 2024. De winnaars worden begin mei bekendgemaakt. De drie beste verhalen per categorie winnen een mooi geldbedrag. Voor de jeugd: € 250 (1e prijs), € 100 (2e prijs) en € 50 (3e prijs). En voor volwassenen: € 500 (1e prijs), € 250 (2e prijs) en € 100 (3e prijs).

 

De spelregels

Het verhaal moet aan de volgende spelregels voldoen:

  • 14 t/m 18 jaar: schrijf een verhaal van minimaal 750 en maximaal 1000 woorden.
  • 19 jaar en ouder: schrijf een verhaal van minimaal 1000 en maximaal 1500 woorden.

Langere verhalen worden niet meegenomen in de beoordeling.

  • Stuur het verhaal in onder een pseudoniem naar: schrijfwedstrijd@cultuur-contact.nl. Op een aparte pagina schrijf je je gegevens: naam, adres en geboortedatum.
  • Het lettertype is Calibri Light 11 pt.
  • Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn.
  • Je mag zelf een titel kiezen.

 

De jury

Een deskundige jury beoordeelt de verhalen: Linda Modderkolk (Literair Café Helmond, redacteur), Lisa van Oorschot (Literair Café Helmond, docent Nederlands), Manoe Snellens (Bibliotheek Helmond-Peel) en John van der Sanden (schrijver en theatermaker). Samen met gastjurylid Arnon Grunberg bepalen zij de winnaars van de Schrijfwedstrijd 2024.

 

Fotograaf: Sander Voerman

Lid worden?