Skip to content

Theatervoorstelling Voorbij Bert: eerbetoon aan Bert Kuijpers

Op 9 maart 2021 overleed Bert Kuijpers. Docent, taalkunstenaar, dichter, cabaretier, Keijoloog en nog zo veel meer. Bert is van enorme betekenis geweest voor de kunst en cultuur in onze stad en ver daarbuiten. Ook voor het Literair Café was zijn betekenis groot. Hij was de allereerste stadsdichter en was vele malen te gast op het podium.

Samen met Het Speelhuis namen Udo Holtappels en John van der Sanden het initiatief voor een eerbetoon, een theaterprogramma met Berts liedjes, teksten en gedichten: Voorbij Bert. Met medewerking van ervaren en jonge (klein)kunstenaars. Met ‘Voorbij Bert’ laten ze zien hoe Bert met zijn teksten en verhalen de tijd prachtig spiegelde, oud en jong verbond en inspireerde, van carnaval tot literatuur. Hij was er voor alle Helmonders. In de voorstelling krijgt zijn werk, dat meer dan een halve eeuw overspant, een nieuwe jas. Een professioneel combo onder leiding van pianiste Laetitia van Krieken begeleidt.

De voorstelling wordt in totaal drie keer gespeeld: één keer op zaterdag 4 september en twee keer op zondag 5 september. Alle drie de voorstellingen zijn uitverkocht en kennen een wachtlijst. https://theaterspeelhuis.nl/voorstelling/info/id/5142/tspact/Eerbetoon_aan_Bert_Kuijpers

Lid worden?